Wat kan er van karton?

Ons motto luidt ‘alles kan van karton’. Zo’n motto moet natuurlijk onderbouwd worden. Je leest hier welke mooie dingen je met karton kan doen.

Meubels

Karton is uitermate geschikt voor het maken van meubels. Ondanks dat veel mensen denken dat karton te zwak is om meubels van te maken, zijn kartonnen meubels een stuk sterker dan je denkt. Onze stoel ‘Jeroen’ is gemaakt van een kartonnen laag van 5 cm waardoor de stoel oersterk is. Het mooie aan de stoel is dat hij geleverd wordt als een plat pakket. Zo heb je geen schroeven of lijm nodig als je de stoel in elkaar zet, alle onderdelen schuiven gemakkelijk in elkaar. Je kan de stoel hier bekijken.

Gebouwen en infrastructuur

Zoals in het vorige blogartikel al te lezen was, heeft architect Sheguri Ben verschillende functionele kunstwerken gemaakt van karton. Zo ontwierp hij een kartonnen brug in Remoulin, Frankrijk en zat hij achter de Centre Pompidou in Metz. Daarnaast ontwierp hij onder andere een kartonnen kerk in Australië en een stadion in Taiwan.

Displays

Karton kan natuurlijk ook gebruikt worden voor het maken van displays die gebruikt worden in onder andere supermarkten. Door een speciale display te laten ontwerpen, zorg je ervoor dat je product opvalt tussen alle andere producten. Naast displays voor in supermarkten maken we ook displays voor reclamefolders en persoonlijke kaartjes. Voor meer informatie kan je hier terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.