Kartonnen expositiewanden Museum Het Schip

Project

projecten-museumhetschip-afbeelding-1-KartonDesign.jpg

projecten-museumhetschip-afbeelding-2-KartonDesign.jpg

Voor een tijdelijke museum expositie in Museum Het Schip over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam, bedacht architect en grafisch ontwerper Antonello Livrano de inrichting van de expositieruimte.

Publieke Werken en de Amsterdamse School zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeentelijke Dienst der Publieke Werken besloot vanaf 1910 een aantal architecten en kunstenaars in te schakelen die later grote namen zouden worden binnen de Amsterdamse School, zoals Joan van der Meij, Michel de Klerk, Piet Kramer en Hildo Krop. De architecten maakten prachtige ontwerpen voor overheidsgebouwen, scholen en bruggen, en zelfs aan het straatmeubilair besteedden zij veel zorg. Deze bouw- en kunstwerken zijn nog steeds overal in Amsterdam te bewonderen.

De tentoonstelling toonde de mooiste foto’s van de architectuur en kunst van de Publieke Werken en de Amsterdamse school. Ook waren er van de belangrijkste architecten originele kunstwerken en tekeningen te zien. Bovendien organiseerde het platform Wendingen met Museum het Schip een fotowedstrijd. De winnende foto’s zijn te zien op de tentoonstelling.

Wij mochten de kartonnen expositiewanden ontwikkelen en technisch bouwen. Het resultaat zijn geschakelde expositiewanden van karton, poorten om onderdoor te lopen, inclusief enkel- en dubbelzijdig geprinte kartonnen wanden.

projecten-museumhetschip-afbeelding-3-KartonDesign.jpg

projecten-museumhetschip-afbeelding-4-KartonDesign.jpg

Scroll naar boven