Poppenkast

Soms sta je voor een uitdaging. Zo ook hier. We willen een soort poppenkast van 2 meter breed, en 2 meter hoog. Voor een soort achterwerk in de kast als gezien op tv. Maar hij moet wel in een gewone auto vervoerbaar zijn.

Tsja….

We kwamen op deze kast uit, gemaakt van 15 mm dik AAA golf. Hij bestaat uit diverse onderdelen, die in het midden voorzien zijn van een ritslijn zodat je ze dubbel kunt vouwen en handzamer zijn in transport.

De zijwanden schuif je in de lage voorzijde. Aan de bovenzijde zitten 2 balken die de wanden op de juiste maat borgen. Deze schuif je ook weer slim in de zijwanden.. Door het dak hierop te leggen, dat over de uitstulpingen in de wanden en de balken valt blijft alles stevig op positie. Aan de voorzijde hebben we klittenband gemonteerd, waar de 2 stukken wand links en recht op vast klitten. Aan de bovenzijde van de voorkant is de kast afgewerkt met een losse rand die bedrukt kan worden.

Doordat er geen gebruik is gemaakt van lijm of schroeven is de kast ook weer eenvoudig te demonteren en te vervoeren naar een nieuwe locatie.

Poppenkast Poppenkast