Expositie wanden Museum Het Schip

Onze expositie wanden zijn tot 1 september 2018 te zien bij Museum Het Schip in Amsterdam. Naast de vaste expositie over de Amsterdamse School laten zij tot 1 september ook een tentoonstelling zien over de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam (1915-1935). Wij mochten deze expositie inrichten met wanden van Karton. Architect en grafisch ontwerper Antonello Livrano bedacht hoe het er uit moest komen te zien en aan ons de taak om dit technisch te bouwen van Karton.

Publieke Werken en de Amsterdamse School zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gemeentelijke Dienst der Publieke Werken besloot vanaf 1910 een aantal architecten en kunstenaars in te schakelen die later grote namen zouden worden binnen de Amsterdamse School, zoals Joan van der Meij, Michel de Klerk, Piet Kramer en Hildo Krop. De architecten maakten prachtige ontwerpen voor overheidsgebouwen, scholen en bruggen, en zelfs aan het straatmeubilair besteedden zij veel zorg. Deze bouw- en kunstwerken zijn nog steeds overal in Amsterdam te bewonderen.

De tentoonstelling zal de mooiste foto’s van deze architectuur en kunst tonen en van de belangrijkste architecten zullen originele kunstwerken en tekeningen te zien zijn. Bovendien organiseerde het platform Wendingen met Museum het Schip een fotowedstrijd. De winnende foto’s zijn te zien op de tentoonstelling.

In het kader van deze tentoonstelling is ook een boek van Pim van Schaik verschenen: “Publieke Werken. Hoeksteen van de Amsterdamse School 1915-1935”.

Expositie wanden detail Expositie wanden Museum Het Schip | kartonnen meubels Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Expositie wanden Colofon Expositie wanden