Trofee Cleantech Kids

Op 3 april strijden leerlingen van groep 8 in Brummen met elkaar om het beste vliegtuig van papier van de Eerbeekse papierfabrieken.

De leerlingen demonsteren op 3 april hun vliegtuig aan een jury, die beoordeelt welk vliegtuig de beste constructie heeft en het langst in de lucht blijft. Het programma bestaat verder uit een presentatie van Jacco Vos (Nuon Solar Team) over de auto die op 100% zonne-energie rijdt en meedoet aan een wedstrijd over 3000 kilometer. Trots vertelt wethouder duurzaamheid Eef van Ooijen “We vinden het super dat Jacco Vos, voordat hij op het Cleantech Tomorrow congres van 4 april zijn verhaal houdt, de dag ervoor zijn verhaal komt vertellen aan de Brummense scholieren.” Uiteraard wordt er verder tijdens de kids battle ook volop aandacht besteed aan de papierindustrie in Eerbeek.

De Brummense kids strijden vandaag om de Cleantech Trofee van de gemeente Brummen.Bokaal Cleantech Kids 3 Wij mochten de Trofee ontwerpen en maken. Hij is gemaakt van gelaagd gestapeld golfkarton. De voet is 45×45 cm, de hoogte is circa 50 cm.

Door de laagjes en verschillende Karton soorten komt het logo van de Gemeente Brummen mooi uit.

Succes Kids!

Op maandag 3 april, de dag voor het grote Cleantech Tomorrow congres, organiseerde de gemeente Brummen de Cleantech Kids Battle. Ruim 60 leerlingen zagen de papieren vliegtuigen van het dak van de school afvliegen. Het vliegtuig van basisschool de Enk vloog het langst. Hiermee wonnen zij de Cleantech-Kids wissel bokaal die door Karton Design geheel van Karton is ontworpen met het logo van de Gemeente Brummen. De wisselbeker blijft dit jaar bij basisschool de Enk. Volgend jaar worden de basisscholen opnieuw uitgedaagd voor een duurzame innovatieve oplossing.

Bokaal Cleantech Kids 2 Bokaal Cleantech Kids 1 Bokaal-Cleantech-Kids-2 Bokaal-Cleantech-Kids-3