Kartonnen meubels van Karton Design

De laatste jaren zijn kartonnen meubels enorm in opkomst. Naast het feit dat kartonnen meubels over het algemeen een stuk milieuvriendelijker zijn, is het materiaal ook de nieuwe trend.

Door oud papier en karton te recyclen, hoeven er geen bomen omgehakt te worden en blijft het milieu bespaard. De lijm die tijdens het productieproces gebruikt wordt is milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt er bespaard op het transport, omdat het materiaal lichter is dan bijvoorbeeld hout. Enig nadeel is wel dat het recyclen van papier redelijk kostbaar is. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het arbeidsloon hier een stuk hoger ligt dan in de gebieden waar bomen gekapt worden.

Gerecycled karton

Bijna al het karton is gemaakt van gerecycled papier. In sommige gevallen wordt het met nieuw papier gemengd of is alleen de toplaag nieuw. Bij Karton Design zijn we ervan overtuigd dat recyclen helpt zolang het proces minder schade oplevert aan het milieu dan het vervaardigen van nieuw materiaal. In Nederland is ongeveer 80% van het papier vervaardigd uit gerecycled papier.

Sterkte van karton

Sommigen zijn nog steeds niet overtuigd van de sterkte van karton en de mogelijkheden die het biedt. De sterkte van karton is afhankelijk van de kwaliteit, opbouw van de lagen, constructie en luchtvochtigheid. Een gestapelde kartonnen plaat van een centimeter dik is bijvoorbeeld sterker dan een vier centimeter dikke plaat met honinggraad structuur. Om de twijfelaars te overtuigen: in Japan staat een kerk van karton, in Engeland een school en er zijn zelfs hele kantoren en bruggen uit karton vervaardigd.

De mogelijkheden

De mogelijkheden met karton zijn bijna eindeloos, zolang het materiaal maar niet vochtig wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.