Home ›› Circulaire Meubels

Circulaire meubels: geef karton een tweede leven

Veel meubels worden tegenwoordig van duurzame materialen gemaakt. Het kan altijd nog duurzamer. Circulaire meubels zijn van afvalmaterialen gemaakt. Materialen krijgen een tweede leven als grondstof voor meubels. Wil jij ook een circulair interieur? Samen met Karton Design ontwerp je van karton nieuwe banken, tafels of stoelen. Karton is namelijk meer dan alleen verpakkingsmateriaal; het is een grondstof voor duurzame producten!

Het eenmalig gebruik van materialen is slecht voor het milieu. Soms kan je een product geen tweede keer gebruiken, maar het materiaal van dat product wel. Van de kartonnen verpakkingen van pakketjes kan je kartonnen lampen en accessoires ontwerpen en laten maken. Als je er zelfs stoelen en banken van maakt, dan zijn dat circulaire meubels. Het is creatief, functioneel en duurzaam gebruik maken van afvalmateriaal. Karton verdwijnt vaak onbeschadigd tussen het afval. Een potentieel afvalproduct gebruiken als basis voor jouw interieur is goed voor zowel het klimaat als het milieu.

Circulaire meubels bank
Neem contact op

Circulaire meubels

Voor onze kartonnen producten gebruiken we nieuw gerecycled karton, dat volledig biologisch afbreekbaar is. Het karton wordt gemaakt van gerecycled papier. De kartonnen producten van Karton Design zijn dus in feite circulaire meubels. Dagelijks worden miljoenen pakketjes bezorgd die bijna allemaal verpakt zijn in kartonnen dozen. Je kan bij Karton Design ook kartonnen verpakkingen op maat laten maken en later gebruiken als basis voor andere producten. Het is inderdaad zonde om karton dat nauwelijks is gebruikt weg te gooien. Je spreekt al van circulair interieur als de meubels van karton zijn gemaakt.

Geef karton een tweede leven

De aanwezigheid van circulaire meubels laat mensen nadenken over een tweede leven schenken aan producten of materialen die ze niet meer gebruiken. In het algemeen is iets voor een tweede keer gebruiken goed voor het milieu en voor je portemonnee. Het milieu wordt zelfs op twee manieren ontlast, want je gebruikt geen ander product en je gooit niets weg.

Circulaire meubels tafel

Ga naar de webshop

Circulaire meubels van je eigen ‘afval’

Heb je veel kartonafval en wil je dat liever gebruiken dan weggooien? Gebruik het karton als basis voor andere kartonnen producten. Circulaire meubels laten zien dat er veel uit zogenaamd afval valt te halen. Het zet je aan het denken en je gooit minder snel iets weg. Onze kartonnen meubels en accessoires zijn al duurzaam, maar een circulair interieur is nog duurzamer.

Bedrijven hebben ook veel ‘afval’ karton. Dit kun je gebruiken als basis voor kartonnen meubels, lampen en accessoires in bijvoorbeeld de bedrijfskantine of de kantoortuin. Je laat op die manier aan werknemers en relaties zien dat je gebruikt karton duurzaam kan gebruiken.

Circulaire meubels kast
Neem contact op

Bekijk in onze webshop de collectie circulaire meubels van Karton Design. Margrieta Oomkes is in 2014 het creatief ontwerpbureau Karton Design gestart. Daarvoor werkte ze als ontwerpster in de kartonindustrie. Karton Design is een klein bedrijf met korte lijnen en persoonlijke service. Wil je jouw eigen kartonnen meubel, lamp of accessoire ontwerpen? Neem vrijblijvend contact op met Karton Design. Wij bekijken jouw ideeën en wensen, adviseren waar nodig en komen samen met jou tot het definitieve ontwerp.

Neem contact op

Scroll naar boven